Griekenland stemt in met onroerendgoedbelasting

Het Griekse parlement heeft gisteravond ingestemd met extra onroerendgoedbelasting. Dat was een voorwaarde die de EU, de ECB en het IMF hadden gesteld voor een nieuwe internationale lening van 8 miljard euro. Zonder die lening zou Griekenland in oktober mogelijk failliet gaan. Het fiat volgt op de geruststellende verklaring van premier Papandreou dat de Grieken aan al hun terugbetalingsverplichtingen zullen voldoen. Die deed hij tegenover Duitse ondernemers tijdens zijn werkbezoek aan Angela Merkel. De Duitse bondskanselier sprak haar waardering uit voor de maatregelen die Griekenland heeft doorgevoerd. De steun van Duitsland is essentieel voor de versterking van het noodfonds, waarover morgen in het Duitse parlement wordt gestemd. Gisteren was opnieuw een voorzichtige omslag te zien onder beleggers. De belangrijkste Europese beurzen sloten tot 5 procent in de plus. (BBC)