Erwin Olaf, ‘Pestdokter’

Leiden. Voor de tentoonstelling Leidens beleg en ontzet, vanaf vrijdag te zien in Museum De Lakenhal, maakte fotograaf Erwin Olaf zes hedendaagse historiestukken, geïnspireerd op schilderijen uit en over die periode. Eén ervan is Pestdokter. Tijdens het beleg door de Spanjaarden (1573-1574) vielen veel doden door de pest. In de karakteristieke 'snavelkap' zaten kruiden die stank en besmetting heetten tegen te houden. Foto Erwin Olaf Erwin Olaf, Pestdokter, 2011, chromogene druk, 80 x 60 cm, collectie Universiteitsbibliotheek Leiden, inv. nr. PK-F-2011-0039, uit de serie Erwin Olaf: Leidens beleg en ontzet, in opdracht van Museum De Lakenhal en Universiteit Leiden.
Leiden. Voor de tentoonstelling Leidens beleg en ontzet, vanaf vrijdag te zien in Museum De Lakenhal, maakte fotograaf Erwin Olaf zes hedendaagse historiestukken, geïnspireerd op schilderijen uit en over die periode. Eén ervan is Pestdokter. Tijdens het beleg door de Spanjaarden (1573-1574) vielen veel doden door de pest. In de karakteristieke 'snavelkap' zaten kruiden die stank en besmetting heetten tegen te houden. Foto Erwin Olaf Erwin Olaf, Pestdokter, 2011, chromogene druk, 80 x 60 cm, collectie Universiteitsbibliotheek Leiden, inv. nr. PK-F-2011-0039, uit de serie Erwin Olaf: Leidens beleg en ontzet, in opdracht van Museum De Lakenhal en Universiteit Leiden.