Bom uit WOII gevonden in Utrecht - treinverkeer hervat

In Utrecht is bij graafwerkzaamheden een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het explosief ligt vlakbij Fort Blauwkapel, een van de grootste forten van de Waterlinie, een ooit belangrijke militaire verdedigingslinie, aan de noordoostkant van de stad.

Update 17.45 uur: Het projectiel is onschadelijk gemaakt, meldt de politie. Het treinverkeer van Utrecht Centraal richting Hilversum heeft enkele uren stilgelegen vanwege de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog in Utrecht. Ook de oprit naar de A27 bij tuincentrum Overvecht werd afgesloten. Explosievenexperts hebben de bom onschadelijk gemaakt. Het projectiel wordt weggehaald en het treinverkeer is vrijgegeven, meldde de politie omstreeks 17.45 uur.

Hoe zwaar het projectiel was, wist een politiewoordvoerder niet precies.

“Maar het is een zware. Het gaat zeker niet om een granaat.”


Grotere kaart weergeven