Beschermd tegen het water

In this aerial photo, flood-affected farmers dry chili crops on high ground Tuesday, Sept. 27, 2011, in the Umerkot District of Pakistan's Sindh province, where floods have killed over 200 people, damaged or destroyed some 665,000 homes and displaced more than 1.8 million people, according to the United Nations. Neighboring Baluchistan province has also been affected. (AP Photo/Shakil Adil)
In this aerial photo, flood-affected farmers dry chili crops on high ground Tuesday, Sept. 27, 2011, in the Umerkot District of Pakistan's Sindh province, where floods have killed over 200 people, damaged or destroyed some 665,000 homes and displaced more than 1.8 million people, according to the United Nations. Neighboring Baluchistan province has also been affected. (AP Photo/Shakil Adil) AP

Pakistaanse boeren laten hun pas geoogste pepers drogen op hoger gelegen grond om ze te beschermen tegen overstromingen. De provincie Sindh, in het zuiden van het land, wordt namelijk geteisterd door grote overstromingen. Meer dan tweehonderd mensen zijn omgekomen, 665.000 huizen zijn verwoest en meer dan 1,8 miljoen mensen zijn getroffen door het water. Ook de ernaast gelegen provincie Baluchistan heeft te kampen met wateroverlast.

Overstromingen tijdens het regenseizoen zijn in Pakistan niet vreemd. Vorig jaar leidde het nog tot internationale hulpverlening aan het land. Hoewel sommige plaatsen ook dit jaar zijn getroffen door het water zijn de meeste van de rampgebieden uit 2010 dit jaar droog gebleven.