Barcelona verpulvert BATE Borisov, Valencia en Chelsea gelijk

De spelers van Barcelona vieren een doelpunt van Lionel Messi, die vanavond tweemaal trefzeker was tegen BATE Borisov. Foto AFP / Viktor Drachev

Barcelona heeft vanavond in de Champions League een ruime overwinning geboekt op het Wit-Russische BATE Borisov (0-5). AC Milan en Arsenal wonnen ook. Chelsea kwam op bezoek bij Valencia niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In groep H boekte Barcelona een eenvoudige zege op BATE Borisov. Lionel Messi was voor de Catalanen belangrijk met twee doelpunten. De andere Barça-treffers kwamen op naam van David Villa en Pedro Rodriguez. Aleksandr Volodko van Borisov maakte een eigen doelpunt. In dezelfde groep won AC Milan thuis met 2-0 van het Tjechische Viktoria Plzen. Barcelona en Milan hebben na twee wedstrijden allebei vier punten.

Arsenal won in groep F met 2-1 van het Griekse Olympiakos Piraeus en staat in die groep nu tweede. Aan kop gaat Olympique Marseille, dat vanavond een overtuigende 3-0 thuiszege boekte op Borussia Dortmund. In groep G won Zenit Sint-Petersburg verrassend met 3-1 van FC Porto. Het Cypriotische Apoel Nicosia, dat met 1-1 gelijkspeelde bij Shaktar Donetsk uit Oekraïne, gaat in groep G aan de leiding.

In groep E speelde Chelsea met 1-1 gelijk bij Valencia. Frank Lampard zette de Londenaren ruim tien minuten na rust op voorsprong, maar Valencia wist vlak voor tijd via spits Roberto Soldado de gelijkmaker aan te tekenen. Het andere duel in groep E, tussen Bayer Leverkusen en Racing Genk, eindigde in 2-0.