Acht politieagenten doodgeschoten in zuiden Afghanistan

Een gewonde Afghaanse politieagent wordt weggedragen, tijdens een vuurgevecht met terroristen in Kunduz, december 2010. Foto Reuters

In het zuiden van Afghanistan zijn acht politieagenten doodgeschoten.

Dat meldt een politiecommandant aan persbureau AP. De acht zouden gedood zijn bij een wachtpost bij de stad Lashkar Gah in de provincie Helmand. Daarbij raakten nog twee agenten gewond. Een andere politieagent is vermist na de aanval.

Gisteren vond er ook al een aanval plaats in de stad waarbij minstens twee burgers omkwamen en zesentwintig mensen gewond raakten. Bij een bakkerij waar regelmatig politieagenten brood kochten ontplofte een bus afgeladen met explosieven.

Een kaart van Lashkar Gah:


Grotere kaart weergeven

In juli droeg de NAVO de veiligheidstaken in Lashkar Gah over aan de Afghaanse veiligheidsdiensten. De provincie Helmand is een gevaarlijke regio waar militante strijders actief zijn en grenst aan de noordelijke grens met Pakistan.