5 tips om uit te gaan

1 muziek

Ben Caplan & The Casual Smokers

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Entree: gratis. www.rotown.nl

Met zijn immense baard en zwaar doorleefde stem zou je bijna vergeten dat de Canadese Ben Caplan nog maar 25 jaar oud is. Samen met zijn band The Casual Smokers brengt Caplan met een ‘saloon’-achtige rauwheid muziek die haar oorsprong heeft in folk, klezmer en jazz.

2 film/feestje

Snowboardfilm Now Here

Den Haag: Filmhuis. Tijd: 19.00/20.15 uur. Kaarten: 7 euro. www.gsgoodsports.com

Vanavond vindt in Den Haag de première plaats van Now Here, de nieuwe snowboardfilm van Absinthe Films. Een deel van de film crew en snowboarders uit de film zal meereizen en een signeersessie geven. Vanaf 23.00 uur is er een (gratis) afterparty in De Supermarkt met The Sexual Reproductive Systems (S.R.S.) en dj Paullie.

3 theater

De Zoon

Amsterdam: Theater Bellevue. T/m 1 okt, 20.30u. Kaarten: 15/17,50 euro. www.theaterbellevue.nl

Theatergroep Opium voor het Volk brengt een nieuw toneelstuk over de generatie 70/80. Terwijl filmmaker Hugo worstelt met zijn kostuumdrama over Johan de Witt en de zeventienjarige Willem III, staat ineens de tevens zeventienjarige David voor zijn neus. Hij beweert zijn zoon te zijn. De jongen blijkt in de ban van extreemrechtse ideeën en is verwikkeld in een fanatieke strijd met zijn progressieve moeder.

4 documentaire

God Bless Ozzy Osbourne

In negen steden. Tijd: 21.00u. www.pathe.nl

Pathé vertoont in negen filmtheaters eenmalig God Bless Ozzy Osbourne. De film, geproduceerd door zoon Jack Osbourne, toont de hoogte- en dieptepunten van het leven van de ‘Prince of Darkness’.

5 film & poëzie

DeliMovie ‘Poetry on Film’

Amsterdam: Delicatessen Zeeburg. Tijd: 20.30u. Entree: 4 euro. www.delicatessenzeeburg.nl

Iedere laatste woensdag van de maand wordt er bij Delicatessen een avond georganiseerd waar poëzie en film samenkomen. Naast de vertoning van een aantal gedichten en dichters op film is er de mogelijkheid om zelf voorstellen te doen en filmpjes die op internet te vinden zijn samen te bekijken. De host van vanavond is het duo Kanipchen-Fit.