Video: handelaar droomt van recessie, die er ook ‘echt’ komt

Binnen twaalf maanden raken miljoenen mensen hun spaargeld kwijt. Het noodfonds zal de eurozone niet redden en de euro gaat vallen.

Beangstigende woorden van de Britse ‘belegger’ Rastani Alessio (Twitter) gisteren bij de BBC. Maar ook openhartig. In het interview bekent hij elke “avond naar bed te gaan met de hoop op een recessie” om “geld te verdienen”. Daarmee lijkt hij de mantra van het personage Gordon Gekko uit de film Wall Street over te hebben genomen: “greed is good

Volgens Alessio moeten mensen niet rekenen op regeringen om de economie en hun spaarcentjes te redden: “politieke leiders regeren de wereld niet, maar Goldman Sachs regeert de wereld. En die heeft iedereen in zijn macht”. Bekijk hieronder het, volgens de BBC-presentator “jaw-dropping”, gesprek:

Update 13.15 uur: Of Alessio inderdaad een belegger is, is nog onduidelijk. Op Twitter en in Forbes Magazine wordt gespeculeerd of hij een van de Yes-men is, een groep die door middel van ludieke acties misstanden in de samenleving aan de kaak willen stellen.