‘Talitha van Zon opgepakt op verdenking van mensenhandel’

Voormalig model Talitha van Zon is door de Marechaussee opgepakt op verdenking van mensenhandel. Dat meldt De Telegraaf.

De Marechaussee wil tegenover Powned het nieuws bevestigen noch ontkennen. Een woordvoerder zegt tegenover de zender dat de marechaussee nooit ingaat op individuele gevallen om de privacy van verdachten te bewaren.

Van Zon had een verhouding met de Libische Mutassim Gaddafi, een van de zeven zonen van de inmiddels verdreven leider Moammar Gaddafi.

Een vroegere vriendin van Van Zon beschuldigde haar vorige maand in een interview in De Telegraaf van mensenhandel, smaad en bedreiging. De twee zouden dit voorjaar naar Libië zijn gevlogen, waar de vrouw zou zijn verkracht door een van de zonen van Gaddafi. Van Zon zou haar bewust hebben meegenomen met dat doel. De advocaat van de vriendin, Bram Moszkowicz, zei toen er “alles aan te doen om deze dame door de politie te laten horen”.

Eind augustus kwam al naar buiten dat de AIVD onderzoek deed naar van Zon.