Spoeddebat over weggepest Haags homostel komt er

Het door de PVV geïnitieerde en door regeringspartijen VVD en CDA gesteunde spoeddebat over het weggepeste homostel in Den Haag komt er. Wanneer het wordt gehouden, is nog niet bekend.

D66 liet weten niets in het debat te zien, meldt persbureau Novum. Dat is een zaak van de Haagse gemeenteraad, zei Kamerlid Magda Berndsen.

De commotie volgt op berichtgeving in De Telegraaf van vanochtend. Daarin zegt een Haags homostel na “aanhoudende treiterijen” van allochtone basisscholieren hun woning in het Laakkwartier te zijn ontvlucht. De mannen zeggen te zijn uitgescholden voor “vuile homo” en te zijn bespuugd. De homo’s wonen naar eigen zeggen sinds een week in een ander deel van Den Haag.

Het homostel verwijt de gemeente Den Haag te weinig actie tegen de pesterijen te hebben ondernomen. De gemeente zou “drie keer niets gedaan hebben om te helpen”, aldus het stel in De Telegraaf. Een woordvoerder van burgemeester Van Aartsen stelt juist dat “de politie en in het bijzonder de wijkagent in deze zaak uitstekend heeft opgetreden”.

Onlangs lag burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) van Utrecht nog onder vuur vanwege een weggepest homostel in de wijk Leidsche Rijn. Hem werd verweten te weinig te hebben gedaan om het stel te beschermen. Het kostte hem bijna zijn baan.