PVV wil debat over weggepeste homo’s Den Haag, landelijk meldpunt geopend

In de politiek en vanuit de homobeweging is verontwaardigd gereageerd op het bericht dat een Haags homostel is weggepest. De PVV wil een Kamerdebat over de kwestie en de Gay Krant heeft een meldpunt voor homopesterijen geopend.

De commotie volgt op berichtgeving in De Telegraaf van vanochtend. Daarin zegt een Haags homostel na “aanhoudende treiterijen” van allochtone basisscholieren hun woning in het Laakkwartier te zijn ontvlucht. De mannen zeggen te zijn uitgescholden voor “vuile homo” en te zijn bespuugd. De homo’s wonen naar eigen zeggen sinds een week in een ander deel van Den Haag.

Het homostel verwijt de gemeente Den Haag te weinig actie tegen de pesterijen te hebben ondernomen. De gemeente zou “drie keer niets gedaan hebben om te helpen”, aldus het stel in De Telegraaf. Een woordvoerder van burgemeester Van Aartsen stelt juist dat “de politie en in het bijzonder de wijkagent in deze zaak uitstekend heeft opgetreden”.

PVV wil Kamerdebat, Gay Krant opent meldpunt

PVV-Kamerlid Joram van Klaveren liet vanochtend weten vragen te gaan stellen over het wegpesten van homostellen. Ook wil hij een debat in de Tweede Kamer over het onderwerp. Partijleider Geert Wilders liet via Twitter weten het “onaanvaardbaar” te vinden dat opnieuw een homostel is weggepest. Hij kondigde aan het stel morgen te bezoeken.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Weer homostel weggepest door allochtone jeugd, nu in DHaag. Onaanvaardbaar. Kamervragen en debat op zijn plaats. Ga het stel morgen bezoeken

De Gay Krant opent naar aanleiding van het incident in Den Haag en andere meldingen bij de redactie over gepeste homostellen per direct een landelijk meldpunt. “Het is genoeg geweest, er moet een eind komen aan het gepest en getreiter van homo’s en lesbiennes in hun woonomgeving”, zegt hoofdredacteur Henk Krol. Volgens Krol is zo’n meldpunt “bitter noodzakelijk”, omdat er geen landelijk beeld over het aantal klachten is. Homo’s en lesbiennes die zich bedreigd en aangevallen voelen, kunnen mailen naar of bellen met het meldpunt.

Onlangs lag burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) van Utrecht nog onder vuur vanwege een weggepest homostel in de wijk Leidsche Rijn. Hem werd verweten te weinig te hebben gedaan om het stel te beschermen. Het kostte hem bijna zijn baan.