Europese beurzen sluiten met winst, AEX pakt 4,5 procent

Op de beurzen heerst een toenemend optimisme onder beleggers dat een oplossing voor de Europese schuldproblemen op handen is. De AEX sloot vandaag met 282,04 punten op een winst van 4,5 procent. Gisteren noteerde de index ook al een winst van 2 procent.

Ook op andere beurzen in Europa was de stemming goed. De beurs in Parijs sloot met een winst van 5,7 procent, Frankfurt ging 5,3 procent omhoog en in Milaan werd een winst van 4,9 procent genoteerd. De beurs in Londen, die gisteren niet kon aanhaken bij de Europese winsten, sloot vandaag ook met een winst van 4 procent.

Ook op Wall Street gaat het goed. Bij de opening schoot de Dow Jones meteen 2,3 procent omhoog.

Volgens persbureau Dow Jones zijn handelaren en vermogensbeheerders zijn unaniem in hun analyse van de handelsdag: de enorme stijging wordt vooral veroorzaakt door een noodzaak tot afdekking van shortposities, hoop op een vergroting van het EFSF-fonds en een oplossing voor Griekenland, terwijl een concreet verhaal of een positieve uitlating op alle fronten ontbreekt.