‘Bermbom doodt zestien bruiloftgangers in Afghanistan’

Caption: Smoke billows in the background after a suicide car bomb attack in Lashkar Gah, Helmand province September 27, 2011. A suicide car bombing in front of a local police chief's office on Tuesday killed two civilians and wounded 26 in Lashkar Gah, a southern Afghan city chosen to pioneer a transition to Afghan security control, hospital and government officials said. REUTERS/Stringer (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST)
Caption: Smoke billows in the background after a suicide car bomb attack in Lashkar Gah, Helmand province September 27, 2011. A suicide car bombing in front of a local police chief's office on Tuesday killed two civilians and wounded 26 in Lashkar Gah, a southern Afghan city chosen to pioneer a transition to Afghan security control, hospital and government officials said. REUTERS/Stringer (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST) In Lashkar Gah pleegde een Talibaanstrijder een zelfmoordaanslag op een bakkerij. Foto Reuters

Bij de ontploffing van een bermbom zijn zestien burgers, waaronder elf kinderen, omgekomen in de Afghaanse provincie Herat.

De slachtoffers reden in een bus op weg naar een bruiloft in het westen van Afghanistan, meldt persbureau AFP op gezag van lokale autoriteiten. De Talibaan staat erom bekend in deze contreien bermbommen te plaatsen.

Vanochtend vond er ook een zelfmoordaanslag plaats in de stad Lashkar Gah in het zuiden van Afghanistan. Daar reed een zelfmoordenaar met een auto vol explosieven een bakkerij binnen. Bij explosie in de bakkerij kwamen minstens twee burgers om en raakten zesentwintig mensen gewond, meldt persbureau AP.