Ajax krijgt klop van Real Madrid

Benzema scoort kort na rust het derde doelpunt voor Real. Foto Reuters / Juan Medina

Het is Ajax vanavond niet gelukt om een afstraffing te voorkomen. In het Santiago Bernabéu verloren de Amsterdammers met 3-0 van Real Madrid.

Ajax begon brutaal aan de wedstrijd, meldt persbureau Novum. Al in de eerste minuut produceerde Derk Boerrigter een schotje dat Real-doelman Iker Casillas tot een redding dwong. De Spaanse grootmacht liet Ajax in de openingsfase voetballen, maar voorkwam dat de Amsterdammers te gevaarlijk werden. Na twintig minuten zette Real aan en moest Ajax-goalie Kenneth Vermeer drie keer snel achter elkaar handelend optreden.

Vlak daarna sloeg Real echt toe. Een snelle uitbraak van de goed combinerende thuisploeg werd door Ronaldo afgerond. In de 41e minuut volgde vervolgens de 2-0. Kaka kreeg van de verdedigers van Ajax een paar meter ruimte en de Braziliaan schoot binnen.

Vlak na de rust volgde de doodsteek voor Ajax. Benzema maakte op aangeven van Kaka de 3-0. Dat was voor Frank de Boer reden om wat meer verdedigende kracht in te bouwen. De oefenmeester van Ajax verving de onzichtbare Theo Janssen door Eyong Enoh, maar ook met de Kameroener binnen de lijnen kon Real vaak genoeg doen waar het zin in had.

De Spanjaarden vonden het echter wel mooi geweest en lieten Ajax weer wat meer komen. De beste kans van de bezoekers was voor Jan Vertonghen, maar die kon zijn schot niet genoeg richting mee geven. Voor Real was er in de slotfase nog een tegenvaller toen Benzema geblesseerd raakte. Hij moest worden gewisseld.

Na twee duels staat Ajax derde in poule D van de Champions League met een punt. Olympique Lyon is de nummer twee door een 2-0 zege op Dinamo Zagreb.

Overige uitslagen in de Champions League

In de Champions League werden vanavond nog meer wedstrijden gespeeld. Dit zijn de uitslagen.

Groep A
Bayern Munchen -Manchester City 2 -0
Napoli - Villarreal 2-0

Groep B
CSKA Moskou - Internazionale 2-3
Trabzonspor - Lille 1-1

Groep C
Manchester United - FC Basel 3-3
Otelul Galati - Benfica 0-1