’240 gewonden bij metrobotsing in Shanghai’

Caption: Firemen work to evacuate injured people in the underground tunnel of Line 10 after a train collision in Shanghai September 27, 2011. Two subway trains collided in Shanghai on Tuesday, leaving around 40 passengers injured, official media reported. REUTERS/China Daily (CHINA - Tags: DISASTER TRANSPORT TPX IMAGES OF THE DAY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA
Caption: Firemen work to evacuate injured people in the underground tunnel of Line 10 after a train collision in Shanghai September 27, 2011. Two subway trains collided in Shanghai on Tuesday, leaving around 40 passengers injured, official media reported. REUTERS/China Daily (CHINA - Tags: DISASTER TRANSPORT TPX IMAGES OF THE DAY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA Brandweermannen evacueren gewonde mensen uit de gebotste metro's in Shanghai. Foto Reuters / China Daily

In Shanghai zijn vanochtend twee metro’s op elkaar gebotst. Hierbij raakten 240 mensen gewond.

Dat melden Chinese staatsmedia. Op het Twitter-achtige Chinese sociale netwerk Weibo laat vervoerder Shanghai Metro weten dat het ongeluk het gevolg is van een menselijke fout. Door defecte apparatuur moesten medewerkers de metro’s handmatig aansturen, meldt persbureau Reuters.

De twee metro’s botsten op elkaar bij het Yu Yuan-station in Shanghai. Volgens een reiziger die in een van de metrostellen zat, “was overal bloed te zien”. Bekijk hier foto’s van de nasleep van het ongeluk (de beelden zijn mogelijk schokkend).


Grotere kaart weergeven

In juli kwamen nog veertig mensen om toen twee hogesnelheidstreinen botsten in Wenzhou in het oosten van China. Het ongeluk riep vragen op over de veiligheid van de technologie die de vervoersmiddelen aanstuurt. Het ongeluk werd veroorzaakt door een ontwerpfout in de seinapparatuur.