Toeristenvliegtuig verongelukt in Nepal - negentien doden

Onlookers and rescuers are seen near the wreckage of a Buddha Air Beechcraft 1900D aircraft in Lalitpur, on the outskirts of Kathmandu, on September 25, 2011. A small aircraft taking tourists on a sightseeing trip around Mount Everest crashed in Nepal killing all 19 people on board, officials said. The Buddha Air Beechcraft plane carrying 10 Indian passengers, three other foreign tourists, three locals and three Nepali crew crashed into a hillside in heavy rain and fog at Godavari, around 10 kilometres (six miles) from Kathmandu. AFP PHOTO/ Prakash MATHEMA
Onlookers and rescuers are seen near the wreckage of a Buddha Air Beechcraft 1900D aircraft in Lalitpur, on the outskirts of Kathmandu, on September 25, 2011. A small aircraft taking tourists on a sightseeing trip around Mount Everest crashed in Nepal killing all 19 people on board, officials said. The Buddha Air Beechcraft plane carrying 10 Indian passengers, three other foreign tourists, three locals and three Nepali crew crashed into a hillside in heavy rain and fog at Godavari, around 10 kilometres (six miles) from Kathmandu. AFP PHOTO/ Prakash MATHEMA Toeschouwers en reddingswerkers bij het wrak van het neergestorte Beechcraft-toestel van Buddha Air. Foto AFP / Prakash Mathema

In Nepal is vandaag een klein vliegtuig neergestort. Aan boord zaten zestien toeristen en drie bemanningsleden, die volgens persbureau AP allen om het leven zijn gekomen.

Het toestel van de Nepalese vliegtuigmaatschappij Buddha Air kwam terug van een rondvlucht boven het Himalayagebergte en probeerde te landen in Nepal tijdens hevige mist. Het vliegtuig stortte neer in Bisankunarayan, een paar kilometer ten zuiden van de hoofdstad Katmandu.

De identiteiten van de slachtoffers zijn nog onbekend, maar aangenomen wordt dat de meeste toeristen van Indiase komaf zijn. Dat meldt een woordvoerder van het reddingsteam.