Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Video: de mannen die de wereldeconomie lieten crashen

Name: 190404_DCLJ124.675.jpg Caption: Voormalig voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan doet zijn gehoorapparaat uit aan het einde van zijn hoorzitting voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, gisteren in Washington. Foto AP Former Federal Reserve Chairman Alan Greenspan takes out a hearing aid at the end of a House Oversight and Government Reform Committee on Capitol Hill in Washington, Thursday, Oct. 23, 2008. (AP Photo/Lawrence Jackson) Photographer: Jackson, Lawrence
Name: 190404_DCLJ124.675.jpg Caption: Voormalig voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan doet zijn gehoorapparaat uit aan het einde van zijn hoorzitting voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, gisteren in Washington. Foto AP Former Federal Reserve Chairman Alan Greenspan takes out a hearing aid at the end of a House Oversight and Government Reform Committee on Capitol Hill in Washington, Thursday, Oct. 23, 2008. (AP Photo/Lawrence Jackson) Photographer: Jackson, Lawrence Voormalig voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan doet zijn gehoorapparaat uit aan het einde van zijn hoorzitting voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de financiële crisis in 2008, 23 oktober 2008. Foto AP / Lawrence Jackson

Sinds de bankencrisis van 2008 heeft de wereldeconomie klap na klap moeten verduren. Na het vallen van de banken kregen de financiële markten te maken met een kredietcrisis en een internationale schuldencrisis. Maar hoe begon het allemaal in 2008? En wie waren bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het vallen van een Lehman Brothers?

De nieuwe documentaire Meltdown van Al Jazeera probeert deze vragen te beantwoorden door de Amerikaanse bankencrisis minutieus te reconstrueren. Afgelopen dinsdag verscheen de eerste aflevering al op de buis die hieronder terug te zien is:

http://youtu.be/6zZ_JfROhOE