Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Bedrijfspoedels, stekkerdozen en meer tijdens de Algemene Beschouwingen

Na afloop van de Algemene Politieke Beschouwingen feliciteren de Kamerleden het kabinet. Foto NRC / Roel Rozenburg
Na afloop van de Algemene Politieke Beschouwingen feliciteren de Kamerleden het kabinet. Foto NRC / Roel Rozenburg Na afloop van de Algemene Politieke Beschouwingen feliciteren de Kamerleden het kabinet. Foto NRC / Roel Rozenburg

Islamitische apen, bedrijfspoedels en stekkerdozen. Het kwam allemaal voorbij tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, op papier het belangrijkste politieke debat van het jaar. Terwijl in de Kamer de ‘cafétaal’ druk werd gebezigd, stond het Binnenhof vol met boze poedeleigenaren. Het kan raar lopen in Den Haag.

Cohen is de “bedrijfspoedel” van kabinet-Rutte

http://youtu.be/UFy3Kla8qnw

Gevolg:

Protest van poedeleigenaren op het Haagse Binnenhof naar aanleiding van de uitspraken van Wilders die Cohen de "bedrijfspoedel" van het kabinet-Rutte noemde. De Poedelclub Nederland vindt dat daarmee de naam van deze hondensoort 'bezoedeld' wordt. Foto NRC / Roel RozenburgProtest van poedeleigenaren op het Haagse Binnenhof naar aanleiding van de uitspraken van Wilders die Cohen de "bedrijfspoedel" van het kabinet-Rutte noemde. De Poedelclub Nederland vindt dat daarmee de naam van deze hondensoort 'bezoedeld' wordt. Foto NRC / Roel Rozenburg

Daarnaast is bedrijfspoedel.nl direct geregistreerd en zijn er foto’s van bedrijfspoedels avant la lettre in de omloop.

Sap demonstreert tegenover ‘arm Geertje’ hoe je de stekker eruit trekt

http://youtu.be/L3e7MYZEBZ4

Voorstel Wilders: asielzoekerscentra bouwen in gebieden waar het linkse stemmental het hoogst is

http://youtu.be/hD1l5Mjb100

Wilders tegen Rutte: doe eens normaal man. Rutte: doe lekker zelf normaal.

De woordenwisseling tussen Rutte en Wilders dook direct op in het straatbeeld.

Twitter avatar TodaysArt TodaysArt Festival @APechtold Stadhuis Den Haag anno 2011 http://t.co/0jNeCWj5