De Graafschap stoot FC Utrecht uit beker

De Graafschap heeft gisteren in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker van FC Utrecht gewonnen. In stadion De Vijverberg in Doetinchem was de stand na verlenging 1-1, waarna De Graafschap de strafschoppen beter nam. Vorig jaar schakelde FC Utrecht – in 1985, 2003 en 2004 winnaar van het bekertoernooi, De Graafschap nog uit na strafschoppen.

Eerstedivisieclub Veendam verloor gisteren verrassend van amateurclub Berkum. De hoofdklasser uit Zwolle won met 2-0 van Veendam. Marc van der Meulen en Rik Jan de Groot waren de doelpuntenmakers.

Ajax en PSV bereikten de volgende ronde door zeges op clubs die uitkomen in de topklasse, het hoogste amateurniveau. Beide topclubs speelden zonder veel basisspelers. Ajax won de uitwedstrijd tegen Noordwijk met 3-1. De amateurclub hield ruim een half uur stand, pas na 37 minuten scoorde Siem de Jong. In de tweede helft maakte Dmitri Bulykin de 2-0. Debutant Lesley de Sa zorgde voor de 3-0, waarna Sijbren Bartlema de Noordwijkse eretreffer maakte.

In Noordwijkerhout, een dorp verderop, versloeg PSV de amateurclub VVSB met 8-0. Zakaria Labyad scoorde drie keer. De andere goals werden gemaakt door Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen, Jurgen Locadia en Rabiu Ibrahim.

Heracles Almelo had een lastige avond tegen de amateurs van JVC Cuijk. Een doelpunt van Glynor Plet in de twaalfde minuut volstond uiteindelijk voor de benauwde zege.

FC Twente won in Vlaardingen wel eenvoudig van Zwaluw. Mede door vier treffers van Steven Berghuis werden de amateurs met 8-1 verslagen. Luuk de Jong scoorde twee keer. Marc Janko en Willem Janssen waren de andere doelpuntenmakers. (Novum)