Weer

Na een lange periode wisselvallig en koel weer krijgen we een aantal dagen droog najaarsweer. Depressies worden door hogedrukgebieden verdrongen en vanaf vrijdag buiten onze grenzen gehouden.

Vanavond trekt een weinig actief koufront naar het oosten en brengt vooral in het noorden nog een spat regen. Later vannacht en morgenochtend volgt nog een zwakke trog met wolkenvelden en landinwaarts een verdwaalde spat.

Morgen blijft het droog met zon en stapelwolken. De wind draait naar de westhoek en is matig, aan zee vrij krachtig. Door de aanvoer van koele lucht blijft het fris, met maxima van slechts 16 à 17 graden.

Vrijdag blijft het, op een enkele lichte bui in het oosten na, droog met wolken en zon. Ook dan waait een frisse zuidwestenwind en wordt het op de meeste plaatsen niet warmer dan 17 of 18 graden.

In het weekeinde draait de wind naar het zuiden en wordt warmere lucht aangevoerd. Zaterdag overdag wordt het 20 graden, zondag 21 en maandag zelfs 23 graden. De nachten worden daarentegen kouder, met in de nacht naar zaterdag temperaturen onder de 10 graden en de vorming van mistbanken, die in deze tijd van het jaar nog wel gemakkelijk oplossen.