Robert Gesink moet half jaar revalideren na val

Wielrenner verliet gisteren het ziekenhuis om thuis te herstellen.

Robert Gesink heeft ongeveer zes maanden nodig om volledig te herstellen van zijn beenbreuk. Dat heeft de wielrenner van Rabobank van de artsen te horen gekregen. Gesink kwam zondag tijdens een trainingsrit zwaar ten val en werd nog dezelfde dag geopereerd. Gisteren mocht hij het ziekenhuis in Amersfoort verlaten om thuis verder te herstellen.

Gesink weet dat hij geduld moet hebben om weer terug te keren op zijn oude niveau. „Ik moet het voorzichtig aan doen”, zegt hij op de website van Rabobank. „Alles moet goed helen voordat ik weer vooruit kan kijken. Dat gaat stap voor stap.” Gesink baalt vooral dat hij het WK op de weg (zondag in Kopenhagen), de Ronde van Lombardije en de Ronde van Emilië mist.

Het ongeluk gebeurde tijdens een trainingsritje in Doesburg. „Ik remde voor een auto en mijn voorwiel sloeg weg.” Gesink kwam ongelukkig op zijn heup terecht. „Het is niet echt een gebruikelijke breuk”, weet Gesink, die lang op de grond moest blijven liggen omdat de ambulance autopech had.

Gesink werd eerst naar een ziekenhuis in Doetinchem gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis van Amersfoort. „Gelukkig is de operatie goed verlopen”, zegt Gesink. „Ik hoop dat ik goed herstel en weer op niveau kan terugkeren. Dat is nu mijn eerste zorg.” (Novum)