Lubbers ongedeerd uit auto na rammen advocatenkantoor

Ruud Lubbers heeft gistermiddag met zijn auto een Haags advocatenkantoor geramd. De auto en het gebouw liepen schade op, maar de oud-premier kwam met de schrik vrij. Hij bleek niet te hebben gedronken, schrijft De Telegraaf vanochtend.

Lubbers probeerde zijn auto te parkeren op de Jan van Nassaustraat nadat hij de troonrede had gevolgd in de Ridderzaal. Advocaat Walter Römelingh zat op zijn kamer te bellen toen het CDA-kopstuk het gebouw ramde. Hij denkt dat Lubbers te veel gas heeft gegeven bij het inparkeren.

“Ik dacht eerst dat de kastjes naar beneden kwamen. Toen keek ik naar buiten en zag ik Ruud Lubbers weer achteruit rijden en uitstappen”, zegt Römelingh. “We zien hem hier wel eens meer inparkeren. Je kunt duidelijk zien dat hij jarenlang een chauffeur heeft gehad, want hij doet dat altijd zó onhandig.”

Vorig jaar reed Lubbers zijn elektrische Volkswagen Golf ook al in de kreukels. Toen vergat hij op het Binnenhof zijn handrem aan te trekken en beschadigde hij het portier van de auto