Kartelleden laten 35 lijken achter op straat Mexicaanse stad

Politie en forensische teams onderzoeken de plaats waar de lichamen op straat werden aangetroffen. Foto AFP

Gemaskerde, gewapende mannen hebben gisteren in de Mexicaanse stad Boca del Rio de lichamen van 35 mensen gedumpt. De mannen zetten eerst het verkeer op een drukke straat af en lieten de lijken vervolgens achter, aldus de autoriteiten.

De politie trof de lichamen opgestapeld in twee vrachtwagens en op de straat in de buurt van een winkelcentrum aan, aldus openbaar aanklager van de staat Veracruz Reynaldo Escobar Perez tegenover persbureau AP.

Automobilisten twitterden ontzet dat mannen in militaire uniformen de weg hadden afgezet en hun wapens op burgers richtten. “Het lijken geen agenten of soldaten te zijn”, aldus een tweet. Escobar zei dat de politie opnames van bewakingscamera’s onderzoekt.

http://youtu.be/BKt7qCu-aY4

De politie heeft zeven van de slachtoffers inmiddels geïdentificeerd en allen hadden een strafblad, onder meer voor moord, drugshandel, ontvoering en afpersing. Vermoedelijk waren het bendeleden, aldus Escobar. Volgens lokale media zijn twaalf van de slachtoffers vrouwen.

Vermoed wordt dat de slachtoffers lid waren van het drugskartel Los Zetas. Ze zouden zijn vermoord door de rivaliserende bende van het Golf-kartel. In Mexico is al jaren een bloedige strijd gaande tussen drugskartels.


Grotere kaart weergeven