Gevechten tussen joodse kolonisten en Palestijnen

Israëlische kolonisten uit Yitzhar gooien stenen naar Palestijnen. Foto AFP Israeli settlers from the Yitzhar settlement throw stones at Palestinian villagers during clashes on September 20, 2011 in the West Bank village of Asira al-Qibiliya, south of Nablus. According to locals, clashes started after a group of about 100 settlers from the northern West Bank attacked Palestinians and their homes . AFP PHOTO/ JAAFAR ASHTIYEH
Israëlische kolonisten uit Yitzhar gooien stenen naar Palestijnen. Foto AFP Israeli settlers from the Yitzhar settlement throw stones at Palestinian villagers during clashes on September 20, 2011 in the West Bank village of Asira al-Qibiliya, south of Nablus. According to locals, clashes started after a group of about 100 settlers from the northern West Bank attacked Palestinians and their homes . AFP PHOTO/ JAAFAR ASHTIYEH AFP

Zo’n honderd kolonisten uit Yitzhar zijn gisteren op de vuist gegaan met Palestijnen in het dorp Asira al-Qibliya in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. De confrontatie wordt toegeschreven aan oplopende spanningen door de Palestijnse gang naar de Verenigde Naties om een Palestijnse staat officieel te laten erkennen. Sommige kolonisten waren bewapend met vuurwapens en ijzeren staven. Verschillende Palestijnen raakten gewond, onder wie een journalist van persbureau Wafa. Grenswachten en Israëlische soldaten dreven de vechtende partijen uit elkaar. Maandag zouden kolonisten een olijfgaard van Palestijnen in brand hebben gestoken, meldden Palestijnse veiligheidsdiensten. (AFP)

Opinie: eigen staat Palestijnen verandert niets, pagina 12