Drie doden bij bomaanslag in Ankara

Bij een bomaanslag in de Turkse hoofdstad Ankara zijn gisteren drie mensen overleden en zeker 34 gewond geraakt, van wie vijf zwaargewond. Volgens het Turkse openbaar ministerie gaat het om een terreuraanslag. „Het lijkt erop dat het de bedoeling was zoveel mogelijk mensen te treffen”, zei minister Sahin van Binnenlandse Zaken. Volgens vicepremier Arinc heeft de politie informatie dat het om een autobom gaat, andere regeringsfunctionarissen spraken van aanwijzingen dat er een brandende gastank op de auto is gegooid. De politie hield kort na de explosie een vrouw aan op de plek van de aanslag die schreeuwde: „Lang leve onze strijd”. Recentelijk hebben Koerdische rebellen aanvallen op Turkse doelen opgevoerd, de verantwoordelijkheid voor deze aanslag is nog niet opgeëist. (AP)