‘Dode meisje in tuin CNV-kantoor vermoord’ – moeder was ex-collega

Het meisje dat gisteren levenloos werd aangetroffen in de tuin van een CNV-kantoor in Den Haag is daar volgens de politie door een misdrijf om het leven gekomen. De aangehouden moeder is een voormalig werkneemster van de vakbond.

Het AD schrijft vanochtend dat de vrouw met haar twee kinderen op bezoek kwam bij het kantoor van CNV Publieke Zaak. Na een kort praatje met voormalig collega’s zou ze met haar kinderen naar de tuin van het pand zijn gelopen. Daar zagen medewerkers plotseling “allerlei activiteiten” en was er “enorme paniek,” zo citeert de krant CNV-woordvoerder Jan Spijk.

Niet lang daarna troffen medeweerkers het dode meisje aan en waarschuwden de hulpdiensten. Tevergeefs probeerden zij de 10-jarige Rotterdamse te reanimeren. De politie zou ervan uitgaan dat zij daar door een misdrijf om het leven is gebracht.