Bekerstunt amateurs Harkemase Boys tegen profclub Willem II

Harkemase Boys heeft in het bekertoernooi voor de verrassing van de avond gezorgd. De Friese amateurvoetbalclub versloeg op veld de Tilburgse profclub Willem II, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de eredivisie, na verlenging met 4-2.

Alle andere amateurclubs werden gisteravond in rechtstreekse duels met profclubs uitgeschakeld. Vanvond en morgenavond worden nog meer bekerwedstrijden gespeeld. Daarna wordt er geloot en is de volgende tegenstander van Harkemase Boys bekend.

Willem II verspeelde in de laatste vier minuten van de reguliere speeltijd een 2-0 voorsprong. Door doelpunten van Roel van der Meulen en Erdem Yeni (2-2, in blessuretijd) kwam Harkemase Boys langszij en werd een verlenging afgedwongen. In de extra tijd scoorden Oebele Schokker en Roy van Bunderen voor de thuisclub en zorgden ze voor grote vreugde op sportpark De Bosk.

Harkemase Boys, opgericht in 1946, werd in 2003 en 2009 kampioen in de Hoofdklasse C bij de zaterdagamateurs. In dat laatste jaar promoveerde de Friese amateurclub naar de nieuwe Topklasse. De onlangs overleden Fritz Korbach sloot zijn trainersloopbaan in 2007 bij Harkemase Boys af.

Harkema ligt in de gemeente Achtkarspelen, zo’n tien kilometer ten noorden van Drachten. Harkema telt ruim vierduizend inwoners en twee voetbalclubs: Harkemase Boys en VV Harkema-Opeinde. In het ‘sportdorp’ groeiden ook de profwielrenners Wiebren Veenstra en Pieter Weening op.