Woordvoerder Gaddafi: ‘huurlingen’ worden goed behandeld

Moussa Ibrahim tegenover de pers in augustus. Vandaag zei hij dat de gevangengenomen 'huurlingen' het goed maken en dat Gaddafi nog jaren kan blijven vechten.
Moussa Ibrahim tegenover de pers in augustus. Vandaag zei hij dat de gevangengenomen 'huurlingen' het goed maken en dat Gaddafi nog jaren kan blijven vechten. Foto AP / Dario Lopez-Mills

De zeventien buitenlandse “huurlingen” die volgens de woordvoerder van Gaddafi zijn opgepakt door zijn troepen, worden in Bani Walid ondervraagd. Ze zullen snel “publiekelijk getoond worden”.

Moussa Ibrahim zei tegen Reuters:

“Ik heb met de jongens die ze gevangen hebben genomen gesproken. Zij verzekerden me dat ze goed behandeld worden en op een veilige plek verblijven. Als de tijd er rijp voor is, laten we ze zien.”

De woordvoerder van Gaddafi herhaalde eerdere woorden dat Gaddafi het goed maakt en optimistisch is. Hij zou bereid zijn “nog jaren” te vechten tegen de nieuwe machthebbers.

Ibrahim liet gisteren weten dat de zeventien gevangen genomen waren in Bani Walid. Hij verklaarde toen dat het technische experts zijn, “en er zitten ook officieren bij die fungeren als raadgever. De meesten zijn Frans en een van hen komt uit een Aziatisch land dat we nog niet hebben kunnen identificeren. Verder zitten er twee Engelsen en een Qatari bij.”

De beweringen van Ibrahim zijn nog niet door een andere bron bevestigd.