Wall Street sluit zonder richting in afwachting Fed en Griekenland

Een beurshandelaar op de beursvloer van Wall Street in New York, eind augustus. Foto Spencer Platt / Getty Images via AFP

Wall Street sloot vanavond zonder enige duidelijke richting, omdat handelaren voorzichtig waren in afwachting van maatregelen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve.

De Dow Jones maakte een kleine winst van 7,65 punten (+0,1 procent), de samengestelde Standard & Poor’s 500 Index verloor 2 punten (-0,17 procent) en de Nasdaq sloot 22,59 punten lager (-0,86 procent).

Volgens persbureau Reuters wachtten handelaren stimuleringsmaatregelen van de Fed af die morgen mogelijk aangekondigd worden, maar ook een telefonische vergadering tussen Griekenland en de troika van de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds. Volgens het Griekse ministerie van Financiën werd deze vergadering afgerond bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen.

Vanmiddag sloten de Europese aandelenmarkten hoger vanwege de verwachting dat de Fed morgen een volgende stimuleringsronde aankondigt. Daarnaast zorgden signalen over een positieve uitkomst van de onderhandelingen tussen Griekenland en de troika dat de beurzen opveerden.