Drie doden bij explosie Ankara

Een uitgebrande auto in het centrum van Ankara. Foto Reuters / Umit Bektas

Bij een explosie in de Turkse hoofdstad Ankara zijn vandaag drie doden gevallen. Ook raakten er zeker vijftien mensen gewond. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het om een bomaanslag.

Volgens vice-premier Bulent Arinc is er informatie dat er een bom in het voertuig lag dat ontplofte in de wijk Kilizay. Eén auto brandde helemaal uit, vier andere raakten zwaar beschadigd. Het voorval vond plaats voor de deur van een school, maar geen van de leerlingen raakte gewond. Volgens de Turkse zender NTV zijn alle ramen in een cirkel van 50 meter rondom de ontplofte auto kapot.

De Turkse minister van binnenlandse zaken heeft de plek van het incident inmiddels bezocht. De politie wilde nog niet reageren. In Turkije hebben in het verleden Koerdische, linkse en islamitische militanten bomaanslagen gepleegd. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.


Grotere kaart weergeven