Opinie

Ondernemingsraad

Mijn schoonzoon wil graag gekozen worden in de ondernemingsraad van zijn bedrijf. Al weken praat hij over niets anders. Ook bij mijn kleinzoon is het woord ‘ondernemingsraad’ erin geramd. Dat blijkt als hij met me mee gaat om te collecteren voor het Koningin Wilhelminafonds. Voor we de deur uitgaan, geef ik hem instructies. Hij mag

Mijn schoonzoon wil graag gekozen worden in de ondernemingsraad van zijn bedrijf. Al weken praat hij over niets anders. Ook bij mijn kleinzoon is het woord ‘ondernemingsraad’ erin geramd. Dat blijkt als hij met me mee gaat om te collecteren voor het Koningin Wilhelminafonds. Voor we de deur uitgaan, geef ik hem instructies. Hij mag het woord doen en moet netjes zeggen: „Heeft u iets over voor de kankerbestrijding?” We oefenen even en het gaat hem al gauw goed af. Als we na een flinke wandeling in ons ‘rayon’ aankomen en de eerste deur openzwaait zegt hij „Dag, heeft u iets over voor de ondernemingsraad?”

Kitty van Vlaanderen