Japan zet zich schrap voor nieuwe tyfoon

Een familie in Nagoya wordt gered door hulpverleners. Delen van de stad zijn overstroomd. Foto Reuters / Kyodo

Honderdduizenden mensen in Centraal-Japan hebben met een krachtige tyfoon op komst het advies gekregen hun huizen te verlaten. Als voorbode voor het naderende noodweer hebben gezwollen rivieren op sommige plekken al tot overstromingen geleid, met twee vermisten tot gevolg.

Zo’n 1,3 miljoen mensen hebben te horen gekregen dat het wijselijk is om de komst van de tyfoon elders af te wachten, meldde de Japanse openbare omroep NHK. Volgens de meteorologische dienst bevond de tyfoon zich dinsdag nabij het zuidelijke eiland Tanegashima en bereikt hij de omgeving van Tokyo woensdag.

In de prefectuur Gifu worden een 9-jarige jongen en een 84-jarige man vermist. Zij zijn vermoedelijk in een buiten zijn oevers tredende rivier gevallen. Eerder deze maand werd Japan ook getroffen door een tyfoon, die aan tientallen mensen het leven kostte.