Griekenland overlegt opnieuw met trojka over noodsteun

Caption: Greek Finance Minister Evangelos Venizelos attends a parliament session in Athens September 20, 2011. Greece promised further cuts to its bloated public sector on Tuesday before a second conference call with its international lenders, whom Athens must persuade to extend more loans to avoid bankruptcy next month. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS TPX IMAGES OF THE DAY)
Caption: Greek Finance Minister Evangelos Venizelos attends a parliament session in Athens September 20, 2011. Greece promised further cuts to its bloated public sector on Tuesday before a second conference call with its international lenders, whom Athens must persuade to extend more loans to avoid bankruptcy next month. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS TPX IMAGES OF THE DAY) De Griekse minister van Financiën Evangelos Venizelos tijdens een zitting van het parlement vandaag. Hij overlegt vanavond weer met de trojka over de voortzetting van de steun aan Griekenland. Foto Reuters / John Kolesidis

De Griekse minister van Financiën, Evangelos Venizelos, is om acht uur vanavond begonnen aan een telefonische vergadering met vertegenwoordigers van de trojka om een overeenkomst te sluiten over de voortzetting van financiële noodsteun.

Dat meldt persbureau AP. Gisteravond zouden Griekenland, de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds al dicht bij een overeenkomst zijn gekomen. Venizelos overlegt over nieuwe hervormingsmaatregelen die moeten worden uitgevoerd om toch nog aan de verplichtingen van de trojka te voldoen om zo het onder schulden gebukte land weer economisch op de rails te krijgen.

Eerder deze maand bleek de Griekse begroting voor 2011 tegen de afspraken met de trojka in nog een gat van twee miljard euro te vertonen. Hierdoor dreigde het noodlijdende land geen aanspraak te kunnen maken op de volgende tranche van de in mei 2010 afgesproken lening van 110 miljard euro. Zonder deze acht miljard euro dreigt Griekenland niet aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen in oktober.