Espresso met Stacey Rookhuizen

Het grote nieuws was vrijwel onopgemerkt gebleven, maar ik geef Stacey Rookhuizen een nieuwe kans op NRC.nl. De 25-jarige presentatrice kondigde aan uit de kleren te gaan als haar programma Project Catwalk niet genoeg kijkers trekt. ‘Wat is het causale verband?’ vraag ik Stacey Rookhuizen bij een espresso.

Stacey Rookhuizen.

Kleren

Het grote nieuws was vrijwel onopgemerkt gebleven, maar ik geef Stacey Rookhuizen een nieuwe kans op NRC.nl. De 25-jarige presentatrice kondigde aan uit de kleren te gaan als haar programma Project Catwalk niet genoeg kijkers trekt. ‘Wat is het causale verband?’ vraag ik Stacey Rookhuizen bij een espresso. ‘Heidi Klum heeft naakt geposeerd om de Amerikaanse versie van het programma te promoten,’ zegt Rookhuizen. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die Heidi Klum naakt willen zien, maar waarom zouden we jou naakt willen zien? De presentatrice neemt een slokje espresso. ‘Goede vraag,’ zegt ze dan. Het is een programma over mode, zeg ik. Zou ze dan niet juist kleren moeten dragen? ‘Daar zeg je wat,’ antwoordt Rookhuizen. ‘Zo heb ik het nog helemaal niet bekeken.’

Wie mode zegt, zegt bovendien homoseksuelen. Denkt ze dat er nichterige ontwerpers zijn die zitten te wachten op haar tepels? ‘Er kijken ook kinderen naar Project Catwalk en die weten vaak nog niet wat ze zijn,’ vertelt Rookhuizen. ‘Maar je hebt gelijk. Misschien moet ik mijn kleren gewoon aanhouden.’ Klopt het dat ze heeft gezegd dat ze zich geen presentatrice voelt? ‘Dat klopt,’ zegt Rookhuizen. ‘Ik ben een amateur, maar ik houd van couture en ik hoop dat ik met mijn enthousiasme de kijker kan meenemen.’ Houd je ook van chocolade? ‘Ja,’ zegt Rookhuizen. ‘Waarom?’ Kunnen we daar ook een programma over verwachten? ‘Eh, nee.’