Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

De stapelwolken die vandaag zijn ontstaan, lossen vanavond vrijwel overal weer op. Het is dan enige tijd vrij helder, waardoor het bij een afnemende wind snel afkoelt.

Vannacht neemt de bewolking vanuit het westen weer toe op nadering van een storing. Hierdoor wordt de temperatuursdaling getemperd en blijft het kwik steken bij 8 graden in het oosten tot rond 14 graden aan zee.

Morgen schijnt in het oosten van het land eerst een waterig zonnetje. Later raakt er het, net als elders, geheel bewolkt. Uit de dikkere wolken in de noordelijke provincies valt zo nu en dan wat lichte regen. In het midden van het land miezert het soms wat, het zuiden blijft meestentijds droog. De zuidwestenwind is veelal matig en het wordt zo’n 17 graden op de Wadden tot lokaal 19 in het zuiden van het land.

Woensdag verandert er weinig. Na een bewolkte en zachte nacht laat de zon het afweten en wordt het ’s middags rond 18 graden. Ook dan valt er soms wat lichte regen, met name in het noorden van het land.

Donderdag en vrijdag blijft het vrijwel overal droog, maar de zon heeft het nog steeds moeilijk. In het weekeinde is het zonniger en een paar graden warmer, in het zuiden zelfs rond 20 graden.