Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Vijf Emmy Awards voor tv-serie Modern Family

De comedyserie Modern Family was vannacht de grote winnaar van de Emmy Awards. In Los Angeles kreeg de Amerikaanse comedyserie vijf Emmy’s. Modern Family gaat over drie totaal verschillende gezinnen die samen één grote familie vormen.

De Emmy’s zijn de belangrijke televisieprijzen van de Verenigde Staten. Jaarlijks worden er zo’n honderd uitgereikt. Gisteren waren het amusement en de tv-series aan de beurt, verdeeld in de genres comedy, drama en miniserie.

Jim Parsons won voor de tweede keer een Emmy voor de rol van Sheldon Cooper in The Big Bang Theory; een sitcom over een groepje samenwonende nerds. Melissa McCarthy kreeg een prijs voor haar rol in Mike & Molly; een comedy over een stel dat lijdt aan overgewicht.

In de categorie ‘drama’ ging de prijs voor beste serie voor de vierde keer op rij naar Mad Men, de serie over een Amerikaans reclamebureau in de jaren zestig.

Kyle Chandler won verrassend de Emmy voor beste hoofdrol in een dramaserie. In Friday Night Lights speelt hij de trainer van het Footballteam op een middelbare school. Verwacht werd dat Steve Buscemi de prijs zou krijgen voor de maffiaserie Boardwalk Empire, waarin hij de corrupte wethouder speelt die gokstad Atlantic City nathoudt tijdens de drooglegging. Martin Scorcese kreeg wel twee Emmy’s: als uitvoerend producent en als regisseur. Vooral de eerste aflevering werd geroemd.

Julianna Margulies kreeg een Emmy voor The Good Wife. Zij speelt daarin de echtgenote van een politicus die achter haar man blijft staan na een seksschandaal.

In de categorie ‘miniserie’ (tv-series met een vastliggend einde) kreeg Kate Winslet een Emmy voor haar hoofdrol in Mildred Pierce. Zij speelt hierin een opofferende gescheiden moeder in de jaren dertig die een restaurant begint.