Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Sport

Spanje en Argentinië naar finale Davis Cup

Argentinië versloeg Servië door de opgave van Djokovic; Nadal loodste zijn land langs Frankrijk.

Novak Djokovic heeft gisteren zijn derde nederlaag van het jaar geleden. De Servische nummer één van de wereld gaf in zijn partij in de halve finale van de Davis Cup op tegen Juan Martin del Potro. De Argentijn stond op dat moment al met 7-6 en 3-0 voor. Door de opgave van Djokovic kwam Argentinië op een beslissende 3-1 voorsprong. Vanwege rugklachten had Djokovic vrijdag al niet gespeeld. De eerste twee enkelspelpartijen gingen beide verloren voor Servië.

Rafael Nadal bezorgde Spanje een plaats in de finale van de Davis Cup. Nadal won gisteren in drie sets (6-0, 6-2 en 6-4) van Jo-Wilfried Tsonga, waardoor Spanje op een 3-1 voorsprong kwam. Vrijdag had Nadal Richard Gasquet al verslagen en was zijn landgenoot David Ferrer te sterk voor Gilles Simon. Frankrijk won zaterdag nog wel het dubbelspel.

Michaëlla Krajicek verloor zaterdag in de halve finale van het toernooi in Quebec van de Tsjechische Zahlavova Strycova. (Novum)