Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Tennis

Spaanstalige Davis-Cupfinale

De tennisploegen van Spanje en Argentinië hebben de finale van het landentoernooi om de Davis Cup bereikt. Spanje versloeg dit weekend Frankrijk met 4-1. Argentinië won in Belgrado met 3-2 van titelhouder Servië.

Argentinië dankt de finaleplaats in Madrid onder andere aan een blessure van de nummer één van de wereld, Novak Djokovic. De winnaar van Wimbledon en US Open moest in zijn enkelpartij tegen Juan Martin del Potro geblesseerd opgeven.

Djokovic had vrijdag nog verstek laten gaan wegens rugklachten, maar besloot gisteren toch te spelen nadat Servië zaterdag bij het dubbelspel op een 2-1 achterstand was gekomen. Dat was achteraf een foute beslissing, waarvoor hij zich tegenover de Servische tennisfans uitgebreid excuseerde. Vorig jaar werd Djokovic tot nationale sportheld gebombardeerd, nadat hij Servië bijna in zijn eentje aan de eerste Davis Cup in de historie had geholpen.

Bij Spanje maakte kopman Rafael Nadal, vorige nog door Djokovic verslagen in de finale van de US Open, dit weekeinde een fittere indruk op de gravelbaan in de stierengevechtarena van Cordoba. Bij een 2-1 voorsprong forceerde de winnaar van Roland Garros de beslissing door Jo-Wilfried Tsonga met 6-0, 6-2 en 6-4 van de baan de vegen.

De Davis-Cupfinale wordt van 2 tot en met 4 december in Spanje gespeeld. (Novum)