Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Voetbal

Schalke 04 op eigen veld kansloos tegen Bayern

Bayern München heeft nu vijf van de zes competitieduels gewonnen en is koploper in de Bundesliga.

Bayern München heeft gisteren in Gelsenkirchen met 2-0 gewonnen van FC Schalke 04 en gaat na zes speelronden aan de leiding in de Bundesliga. Ook zonder de geblesseerde topscorer Mario Gomez won de ploeg van coach Jupp Heynckes zonder problemen, dankzij treffers van Nils Petersen en Thomas Müller.

Met de overwinning op Schalke zet de ‘Rekordmeister’ een goede reeks voort. De laatste vijf competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen en het eerste duel in de Champions League – vorige week bij Villareal – leverde een overtuigende 2-0 zege op.

Tweede in de Bundesliga staat Werder Bremen, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij FC Nürnberg en nu 13 punten heeft. Borussia Mönchengladbach, dat met 1-0 won bij hekkensluiter Hamburger SV, heeft hetzelfde puntenaantal als Bremen maar een minder doelsaldo.

Bremen mocht zich gelukkig prijzen met het punt tegen Nürnberg. Werder moest door een rode kaart van doelman Tim Wiese al na een kwartier met tien man verder. Desondanks zette Mehmet Ekici de bezoekers op voorsprong. Na een uur spelen maakte Philipp Wollscheid gelijk, waarna Bremen met veel moeite de 1-1 wist vast te houden.

Bayer Leverkusen haakt voorlopig af in de strijd om de koppositie. Op eigen veld verloor Leverkusen de derby tegen FC Köln met 4-1. Ryan Babel was opnieuw trefzeker voor Hoffenheim. De Nederlandse aanvaller opende de score in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg en bracht zijn seizoenstotaal op vier doelpunten. Regerend landskampioen Borussia Dortmund verloor opnieuw, ditmaal met 2-1 bij Hannover 96 – en staat op een teleurstellende elfde plaats. (NRC)