Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief

Verkeer en infrastructuur

Prioriteit

Wij wonen twintig jaar in Utrecht. Stand tot nu toe: 6 × ingebroken in de auto, 1 × ingebroken in huis, 10 fietsen gestolen, 1 × voor het stoplicht de tas van de voorbank gejat, 1 × mijn portemonnee gerold, 1 × een kind aangereden door iemand die doorreed, 1 × de kinderen beroofd van

Wij wonen twintig jaar in Utrecht. Stand tot nu toe: 6 × ingebroken in de auto, 1 × ingebroken in huis, 10 fietsen gestolen, 1 × voor het stoplicht de tas van de voorbank gejat, 1 × mijn portemonnee gerold, 1 × een kind aangereden door iemand die doorreed, 1 × de kinderen beroofd van voetbalplaatjes.

Alle keren aangifte gedaan en alle keren, zij het soms wat anders verwoord, hetzelfde antwoord gekregen. De daders zijn gevlogen en niet meer te achterhalen en het behoort niet tot de prioriteit.

Vandaag had de kleine criminaliteit wel prioriteit. In het park had ik de hond niet aan de lijn.

Boete 100 euro.

Trudy Prins