Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Voetbal

Manchester United in topper langs Chelsea

Na de 3-1 zege gaat Manchester alleen aan kop in de Premier League.

Op Manchester United staat voorlopig geen maat in Engeland. De ploeg van trainer Alex Ferguson won gisteren op Old Trafford met 3-1 van Chelsea en heeft na vijf duels nog geen punt verloren. Nani, Chris Smalling en Wayne Rooney zetten Manchester op een 3-0 voorsprong bij rust; Fernando Torres scoorde tegen namens Chelsea.

Manchester City, tweede op de ranglijst, bleef tegen Fulham steken op 2-2. Door twee treffers van Sergio Aguero nam City de leiding, maar Bobby Zamora en Danny Murphy brachten Fulham langszij.

Tottenham Hotspur won met 4-0 van Liverpool. Luka Modric, Jermain Defoe en Emmanuel Adebayor (2) scoorden voor de Spurs. Bij Liverpool werden Charlie Adam en Martin Skrtel met rood van het veld gestuurd. Arsenal leed de derde seizoensnederlaag. Bij Blackburn Rovers werd met 4-3 verloren. (NRC)