Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Arbeidsmarkt

FNV Bouw zegt 'ja'

Een meerderheid van de vakcentrale is nu voor het pensioenakkoord.

Vakbond FNV Bouw heeft zaterdag tijdens een speciale vergadering in ruime meerderheid voor het pensioenakkoord gestemd. Daarmee is er binnen vakcentrale FNV nu definitief een meerderheid voor het plan. Vandaag buigen de negentien bonden van de vakcentrale FNV zich over het gewijzigde pensioenakkoord. Als de vakcentrale instemt, is de laatste horde van het akkoord genomen.

FNV Bouw had de beslissende stem. Van de FNV Bouw-bestuurders stemden er 38 voor en 8 tegen, liet een woordvoerder weten. FNV Bouw was eerder nog heel kritisch over het pensioenakkoord, maar draaide afgelopen week, na de toezeggingen van minister Kamp, bij. De twee grootste vakbonden binnen de FNV – FNV Bondgenoten en Abvakabo FNV – zijn nog altijd tegen het pensioenakkoord zoals dat er nu ligt. Bondgenoten liet vrijdagavond weten dat het de door minister Kamp toegezegde aanpassingen te weinig uitgewerkt vindt. Ook Abvakabo zei het akkoord onvoldoende te vinden. (NRC)