Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Sport

Beenbreuk Gesink na val in een training

Wielrenner mist volgende week de WK wielrennen in Kopenhagen.

Wielrenner Robert Gesink heeft gisteren bij een val tijdens een training zijn rechterbovenbeen gebroken. Dat meldde de Rabobankploeg gisteren op zijn website. Gesink is gisteren onderzocht in een ziekenhuis in Doetinchem.

Door de val is het seizoen voor Gesink voorbij. Hij zou volgende week de WK wielrennen op de weg in Kopenhagen rijden. Ook mist hij de Ronde van Lombardije.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Gesink valt. Tijdens de eerste week van de Tour de France viel de kopman van de Rabobankploeg ook, waarna hij niet meer met de besten mee kon. Vorige week liet Gesink tijdens de World Tour-wedstrijd in Quebec met een tweede plaats zien weer in vorm te zijn. (NRC)