Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

7 redenen om uit te gaan

1 dans

Delfshaven Dans!

Delfshaven: Heemraadsplein. T/m 24 sept. www.delfshavendans.nl

Tot en met 24 september neemt Delfshaven Dans! het Heemraadsplein over en zijn er allerlei activiteiten. Iedereen kan meedoen, iets dansend bijdragen of gewoon komen kijken.

2 fotografie

Noorderlicht

Groningen: Universiteitsbibliotheek, Broerstraat 4. T/m 9 okt, ma-vr 8.30-22.00u, za & zo 10.00-17.00u. www.noorderlicht.com

Satelliettentoonstelling van de Noorderlicht fotomanifestatie. Studenten van de Fotovakschool gingen aan de slag met het Noorderlicht thema ‘Metropolis: City Life in The Urban Age’. Foto Hendrik van der Veen

3 dans

Anoukvandijk dc - Muze (try-out)

Amsterdam: Brakke Grond. Van 19 t/m 24 sept, 20.30u. Kaarten: 13-18 euro. www.brakkegrond.nl

In de nieuwe choreografie van Anouk van Dijk tonen drie dansers hun kracht en kwetsbaarheid in een dansant miniatuur. Afwisselend in gevecht en in harmonie met zichzelf proberen ze zich staande te houden.

4 debat

Stupidity of the crowds

Amsterdam: De Balie. Tijd: 20.00u. Entree: 5/7,50 euro. www.debalie.nl

Hoe dom is de massa eigenlijk? Het KennisCafé zoekt de verschillen en overeenkomsten tussen de wijsheid van de grote aantallen en die van professionals. Een debat o.l.v. Martijn Calmhout, met o.a. Paul Wouters (hoogleraar Scientometrie), Sjoerd de Vries (expertise in genetwerkte communicatie en kennis), Maurits Kreijveld (Stichting Toekomstonderzoeker), en de bedenkers van #Durftevragen.

5 theater

Looking for Paul

Rotterdamse Schouwburg. Tijd: 21.00u. Kaarten: 17 euro. www.rotterdamseschouwburg.nl

Wunderbaum speelt in het kader van de Internationale Keuze nog eenmaal Looking for Paul in de Rotterdamse Schouwburg. Samen met Inez van Dam, die recht tegenover het beeld Kabouter Buttplug van Paul McCarthy woont en het beeld en zijn maker haat, ging Wunderbaum in Los Angeles op zoek naar McCarthy.

6 film & muziek

Zwijgende Film & Levende Muziek

Filmhuis Den Haag. Tijd: 19.30u. www.filmhuisdenhaag.nl

Filmhuis Den Haag vertoont twee films van Ladislas Starewitch, die wordt gezien als de ‘uitvinder’ van de poppenanimatie. La voix du Rossignol (1923) is een kort sprookje over een meisje en een nachtegaal. Le Roman de Renard (1929-1930) gaat over de streken van Reinaart de Vos. Met live pianobegeleiding door Yvo Verschoor.

7 popfoto's

7,5 jaar 3VOOR12/Friesland

Leeuwarden: Galerie & Atelier De Luchtplaats. T/m 23 sept & van 1 okt t/m 17 dec. www.deluchtplaats.nl

3VOOR12/Friesland, lokaal muziekplatform van de VPRO, viert haar 7,5 jarig bestaan met een expositie waarin 7,5 jaar popfotografie wordt getoond. De fotografen kozen zelf hun favoriete, meest bijzondere foto uit.

Tips voor Uit? Mail naar nextagenda@nrc.nl