Dit is een artikel uit het NRC-archief

Media

Papieren Man zwijgt na vijf jaar schrijven

Op 18 september 2006 verscheen bericht nummer één, een aankondiging van een publiek interview met Marcel Möring en Jef Geeraerts. Gisteren, exact vijf jaar later, verscheen het laatste postje op de depapierenman.nl, het blog met literair nieuws. De papieren man trok 60.000 bezoekers per maand en werd in 2009 bekroond met een Dutch Bloggie voor beste literaire site. Het blog werd al snel een begrip in de Vlaamse en Nederlandse boekenwereld. Deze krant plaatste hun berichten in de boekenbijlage en op de -site.

De drijvende krachten achter de site, Dirk Leyman en Hans Cottyn, schrijven dat „de papieren man voorlopig voor lange tijd de benen stilhoudt”. Het werd te tijdrovend om de site te onderhouden, zeker omdat ze ook nog drukke banen hebben. Leyman als redacteur van de Vlaamse krant De Morgen, Cottyn bij een uitgeverij. De papieren man blijft op facebook en zal af en toe berichten twitteren. Maar de „hongerige baby” die de blog na verloop van tijd werd, is sinds gisteren afgelegd