Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Waanzinnig, in je vogelpak over de bergtoppen scheren

Jeb Corliss is de naam. Base jumper, sky diver en tevens vogelman. In zijn birdsuit springt hij in het diepe, bepakt met camara en - oh ja - een parachute. De beelden zijn beangstigend, indrukwekkend en soms onwaarschijnlijk.

Corliss sprong eerder van onder meer de Eiffeltoren, de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur en stond op het punt het Empire State Building als lanceerbasis te gebruiken. Daar stak de NYPD een stokje voor en die arrestatie kostte hem zijn baantje als presentator van ‘Stunt Junkies’ op Discovery Channel.

De 35-jarige Amerikaan kietelde twee jaar geleden ook al eens de rotsachtige toppen van de Matterhorn. Deze week zat hij bij talkshowhost Conan O’Brien om zijn nieuwste plan toe te lichten: door een tunnel in een Chinese bergtop vliegen. O’Brien: “Jeb Corliss is a crazy person.”