Dit is een artikel uit het NRC-archief

Weer

VN willen 264 miljoen euro voor overstromingen Pakistan

Pakistaanse slachtoffers van de overstromingen arriveren in het Badin-district in de provincie Sindh, waar ze worden opgevangen.
Pakistaanse slachtoffers van de overstromingen arriveren in het Badin-district in de provincie Sindh, waar ze worden opgevangen. Foto AFP / Asif Hassan

De Verenigde Naties hebben vandaag gevraagd om 264 miljoen euro om Pakistan te helpen na de overstromingen. In de komende zes maanden moeten 5,4 miljoen inwoners van de provincies Baluchistan en Sindh geholpen worden.

Volgens de VN verloren 248 Pakistan hun leven bij de zware moessonregens die vorige maand begonnen. De afgelopen tijd kwam daar nog een zware regenval bovenop, iets wat de hulpverlening ernstig verstoorde.

Pakistan heeft vaak te kampen met overstromingen door moessonregens. Grote delen van Zuid-Azië worden jaarlijks van juni tot september getroffen door de seizoensregens. Veel inwoners van Pakistan zijn dit jaar echter extra kwetsbaar, nadat ze vorig jaar te maken kregen met de ergste overstromingen in de geschiedenis van het land.