Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Video: mooie goals en enorme missers in topper Manchester United - Chelsea

Torres
Torres

Hoewel de Nederlandse topper tussen PSV en Ajax vandaag al niet saai was, lieten Manchester United en Chelsea vanmiddag zien dat het nog een stuk spectaculairder kan. Prachtige goals, gemiste strafschoppen en beschamende missers; alles zat erin.

De samenvatting:

De hoogtepunten:

Rond 6:00 in de samenvatting: Nadat verdediger Chris Smalling United op 1-0 had gebracht, had Chelsea het overwicht in de eerste helft. Tot goals van de ploeg uit Londen kwam het echter niet, waarna Nani er aan de andere kant op schitterende wijze 2-0 van maakte.

Rond 11:00 in de samenvatting: Rooney maakte er zelfs 3-0 van, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Chelsea-spits Fernando Torres liet echter na rust zien wat hij kan. Zijn bekeken boogballetje was een traktatie voor elke voetballiefhebber.

Rond 20:00 in de samenvatting: En toch. Zoveel klasse als de Spanjaard etaleerde bij de 3-1, zoveel knulligheid liet hij daarna zien. Acht minuten voor tijd liep hij de doelman voorbij en leek de 3-2 een feit. Werd de pot toch weer spannend? Torres hoefde alleen nog maar binnen te tikken, maar deed dit.

Eindstand: 3-1, ook omdat Rooney voor de misser van Torres al had verzuimd een strafschop te benutten (rond 14:00). Hij gleed uit, waardoor de bal ver naast ging.

Omdat Manchester ook na vandaag geen puntverlies heeft geleden en grootste concurrent (en stadsgenoot) Manchester City dat wel deed (2-2 tegen Fulham), gaan de Mancunians nu alleen aan kop in de Premier League.