Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Uit Kenia ontvoerde vrouw ‘in handen van Somalische piraten’

De Britse vrouw die vorige week ontvoerd werd in Kenia nadat haar man vermoord was, is in handen van Somalische piraten. Dat meldt persbureau Reuters. De piraten zouden zich in het midden van het land bevinden.

Gewapende mannen doodden vorige week de 58-jarige man en ontvoerden de 56-jarige vrouw uit een resort in het noorden van Kenia, bij de grens met Somalië. De aanvallers braken ‘s nachts in bij de accomodatie van Kiwayu Safari Village, zo’n vijftig kilometer ten noorden van het eiland Lamu (kaart), waar de twee verbleven, en ontkwamen per boot.

Een van de piraten zei tegen Reuters dat ‘collega’s’ van hem de vrouw mee hadden genomen en dat ze vermoeid, maar gezond is. Een dorpsoudste verklaarde vandaag tegenover het persbureau:

“Een konvooi van piraten is hier twee uur geleden aangekomen, met de Britse. We zijn erg teleurgesteld, omdat we niet willen dat onze regio een plaats is waar onschuldige mensen vastgehouden worden.”