Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politiek

Straatcoach Diederik Samsom maakt de balans op

Diederik Samsom in zijn uniform in Amsterdam-Slotervaart. "Marokkanen hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen." Foto NRC / Bram Budel
Diederik Samsom in zijn uniform in Amsterdam-Slotervaart. "Marokkanen hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen." Foto NRC / Bram Budel Diederik Samsom in zijn uniform in Amsterdam-Slotervaart. "Marokkanen hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen." Foto NRC / Bram Budel

PvdA-Kamerlid Diederik Samsom was het afgelopen jaar straatcoach in Amsterdam. Op de website van zijn partij zet hij zijn ervaringen en gedachten uiteen.

Samsom noemde het tegenover NRC Handelsblad afgelopen donderdag al een “onthutsende ervaring” om te zien hoe vooral Marokkaanse jongens “een etnisch monopolie” op de straat hebben. In het ruim tweeduizend woorden tellende stuk dat hij voor de site van de PvdA schreef gaat hij uitgebreider in op wat hij meemaakte en waar volgens hem de oplossingen gezocht moeten worden.